FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ON ORDERS OF 20 EUROS AND MORE

Maak het met Kunstenaars

Een kunstdoeboek voor iedereen

Maak het met Kunstenaars geeft je creativiteit een boost! Duik in prikkelende workshops van niemand minder dan onder andere Viktor&Rolf, Marlene Dumas en Marcel Wanders. Leer bijvoorbeeld hoe je tegen de wind in tekent of hoe je een maatpak maakt van...
€17,99 Add to bag
Rixt Hulshoff Pol, Hanna Piksen
Article number: 9789063694272
Availability: In stock

Read more...

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

 

Content

Bestaat er zoiets als een recept voor kunst? Of voor creativiteit?
Al meer dan tien jaar organiseert het Stedelijk Museum in Amsterdam wekelijks workshops met kunstenaars. Zou het waardevol zijn deze bijzondere workshops te delen via een boek? Zij dachten van wel. Hun fantasie sloeg op hol. In hun droom zag ‘het grote workshopboek’ er al snel uit als een receptenboek. Helder en uitnodigend. Voor iedereen die ervan houdt nieuwe smaken te proeven. Toch wijkt het dit boek –gelukkig– af van een magisch kookboek. Verwacht geen kant-en-klaar receptuur voor een voorgebakken eindwerk met gegarandeerd succes. Onze oproep: streef vooral NIET naar een match met het werk van de kunstenaars die meedoen. Laat die soufflé rustig inzakken, die risotto mag best te droog of te nat uitpakken.

Wat kun jij met dit boek? In de 23 workshops prikkelen kunstenaars, waaronder Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra en Lawrence Weiner, je met hun vragen. Voorbeelden van vragen waar zij zelf vanuit werken en soms ook mee worstelen. Eeuwig terugkerende en ook niet eerder gestelde vragen, speciaal bedacht voor jullie. Om over na te denken, mee te stoeien en vooral iets mee te gaan doen. De workshops zijn het begin van nieuwe zoektochten. Kunstenaars helpen je bij het maken en gidsen je naar je eigen stijl, taal, vondsten en antwoorden.

Geen verplichtingen of spijt, vooral vrijheid. Met een beetje geluk zal het leiden tot spannende nieuwe ‘problemen’ en vraagstukken die smaken naar meer. Van vuilniszak naar maatpak? Tegen de wind in plassen? Of wildtuinieren? Laat ons zien waar het jou toe brengt en deel het via #maakhetmetkunstenaars.

Author

Rixt Hulshoff Pol is de directrice van Unseen Photo Fair & Festival. Voordat zij deze aanstelling kreeg was ze hoofd educatie & publieksbegeleiding van het Stedelijk Museum Amsterdam. Met een bachelor in Wijsbegeerte en masters in Communicatie en Cultuurwetenschappen, weet Hulshoff Pol verschillende disciplines met elkaar te verenigen en zodanig diverse publieksgroepen te enthousiasmeren voor hedendaagse kunst. Als hoofd publiek en educatie van het Stedelijk Museum Amsterdam heeft Hulshoff Pol toonaangevende educatieve projecten geïnitieerd, zoals wekelijkse kunstenaarsworkshops, gastgerichtheidprogramma’s met inzet van vrijwilligers en de productie van vele video’s over kunst en kunstenaars.

Hanna Piksen is in het Stedelijk Museum Amsterdam verantwoordelijk voor de populaire workshops met kunstenaars op zondag. Daar hebben inmiddels vele duizenden kinderen aan deelgenomen. Met haar kunsthistorische achtergrond en ervaring als rondleider weet ze dat de meest waardevolle dingen gebeuren als het onverwachte wordt toegelaten. En dat iedereen creatief is. Dit draagt ze ook uit in het Familielab, een creatieve ruimte voor families in het museum, en in de andere uitingen van het Familieprogramma. Het boek ‘Maak het met kunstenaars’ brengt deze filosofie binnen handbereik voor niet alleen families, maar iedereen die op zoek is naar een creatieve boost

Press  
Quote Also available in English
Specs

ISBN: 9789063694272
Author: Rixt Hulshoff Poll en Hanna Piksen
Uitvoering: Hardcover
Dimensions: 20 x 25 cm
Pagina's: 120
Taal: Nederlands

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »