FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ABOVE €20, ORDERS BEFORE 20.00 HRS ARE SHIPPED WITHIN 2 WORKING DAYS (MON-FRI)

Museum doe kaarten

Beleef het museum met al je zintuigen

Velen van ons willen alles wat we zien kunnen begrijpen en categoriseren, maar wat denk je nu eigenlijk echt wanneer je naar een kunstwerk kijkt?
Lise Lotte ten Voorde & Naomi Boas
Article number: 9789063695552
Availability: Out of stock

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

Content

Naast de overweldigende hoeveelheid visueel informatie die in de weg kan staan van een aangenaam museumbezoek, er is nog een onbelangrijke hindernis: betekenis. Velen van ons willen alles wat we zien kunnen begrijpen en categoriseren, maar wat denk je nu eigenlijk echt wanneer je naar een kunstwerk kijkt? De opdrachten op deze kaarten helpen je om een verbinding te maken met een kunstwerk, ondanks alle gegeven informatie. Je kunt deze opdrachten uitvoeren in elk museum, waar ook ter wereld. Volg de opdrachten van A-Z, kies er een willekeurig uit of doe degenen die je het meest aanspreken.

Author

Lise Lotte ten Voorde woont en werkt in Antwerpen. Zij studeerde museologie aan de Reinwardt academie in Amsterdam (2006), journalistiek aan de Universiteit van Leiden (2013) en filosoferen met kinderen met Epic International (2019). Ze werkt voor FOMU, het Antwerps Museum van Fotografie, heeft gewerkt voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, de Koninklijke Academie van Kunst in Den Haag en Ron Mandos Gallery in Amsterdam. Lise Lotte schrijft over kunst, fotografie en hedendaagse cultuur
voor klanten zoals Vrij Nederland, Charlie Magazine, De Online Gids, SMAK-museum
voor hedendaagse kunst in Gent, NRC Next en voor verschillende kunstenaars.


Naomi Boas is een Rotterdamse kunsthistorica gespecialiseerd in de 19e eeuw fotografie en kunsteducatie. Zij was lerares in het Nederlands Fotomuseum tussen 2003-2008. Sindsdien is zij de eigenaar van Beeldverhalen, haar eenmanszaak voor het vertellen en verhalen schrijven over kunst en cultureel erfgoed in co-creatie met musea, primair en secundair scholen en creatieven.

Press

 

Quote

€ 19.99 - Available from November 2019

Specs

 

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »