FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ON ORDERS OF 20 EUROS AND MORE

Museum doe kaarten

Beleef het kunstmuseum met al je zintuigen

Velen van ons willen alles wat we zien kunnen begrijpen en categoriseren, maar wat denk je nu eigenlijk echt wanneer je naar een kunstwerk kijkt?
€19,99 Add to bag
Lise Lotte ten Voorde & Naomi Boas
Article number: 9789063695552
Availability: In stock

Read more...

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

Content

Naast de overweldigende hoeveelheid visuele informatie die in de weg kan staan van een aangenaam museumbezoek, er is nog een onbelangrijke hindernis: betekenis. Velen van ons willen alles wat we zien kunnen begrijpen en categoriseren, maar wat denk je nu eigenlijk echt wanneer je naar een kunstwerk kijkt? De opdrachten op deze kaarten helpen je om een verbinding te maken met een kunstwerk, ondanks alle gegeven informatie. Je kunt deze opdrachten uitvoeren in elk museum, waar ook ter wereld. Volg de opdrachten van A-Z, kies er een willekeurig uit of doe degenen die je het meest aanspreken.

Author

Lise Lotte ten Voorde woont en werkt in Antwerpen. Zij studeerde museologie aan de Reinwardt academie in Amsterdam (2006), journalistiek aan de Universiteit van Leiden (2013) en filosoferen met kinderen met Epic International (2019). Ze werkt voor FOMU, het Antwerps Museum van Fotografie, heeft gewerkt voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, de Koninklijke Academie van Kunst in Den Haag en Ron Mandos Gallery in Amsterdam. Lise Lotte schrijft over kunst, fotografie en hedendaagse cultuur voor klanten zoals Vrij Nederland, Charlie Magazine, De Online Gids, SMAK-museum, voor hedendaagse kunst in Gent, NRC Next en voor verschillende kunstenaars.


Naomi Boas is kunsthistorica gespecialiseerd in de 19e eeuwse fotografie en kunsteducatie. Zij was educator in het Nederlands Fotomuseum tussen 2003-2008. Vanuit haar bedrijf Beeldverhalen vertelt en schrijft ze over kunst en erfgoed in co-creatie met musea, basis- en voortgezet onderwijs en andere creatieven.

Press

"Leuk en leerzaam!" – TripTalk

"Met deze kaarten kun je op innovatieve wijze meesterwerken met eigen ogen ontdekken en op waarde schatten." – Villa d'Arte

Quote

"Leuk en leerzaam!" – TripTalk

Also available in English

Specs

 

To improve our website, analyze traffic and provide a safer experience, we use cookies. By accepting you agree to our Privacy Policy. Is this OK? I agree No More on cookies »