FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ABOVE €20, ORDERS BEFORE 20.00 HRS ARE SHIPPED WITHIN 2 WORKING DAYS (MON-FRI)

Vorm van Tekst

Een inleiding voor lettergebruikers: ontwerpers, auteurs, redacteuren en studenten.
Jan Middendorp
Article number: 9789063691332
Availability: Out of stock

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

Content

Iedereen is een typograaf. Dat moet de conclusie wel zijn als je ziet hoe vaak mensen vandaag de dag beslissingen nemen over letterkeuze en layout als ze communiceren via de computer. Toch weten maar weinig computergebruikers hoe letterfonts precies werken en waaraan een effectieve layout moet voldoen om ook de lezer daadwerkelijk te bereiken.De vorm van tekst behandelt op praktische wijze typografie in al zijn breedte.

Het is in eerste instantie bedoeld voor design studenten en beginnende ontwerpers, maar richt zich ook op mensen die zich met de inhoud van teksten bezig houden, zoals redacteuren, schrijvers en journalisten.
Aan de hand van vele voorbeelden van beroemde ontwerpers uit de hele wereld, laat het boek zien hoe en op welke manier typografie werkt in een groot aantal verschillende toepassingen.

De vorm van tekst start bij het kijken naar grafisch werk, in druk, op het scherm of in de openbare ruimte. Vervolgens analyseert de auteur de bouwstenen van het werk, zoals de typografie, beeld, ornament, layout en kleur. Naast veel hedendaags werk, gebruikt de auteur ook prachtige historische voorbeelden van typografische vormgeving.

Achterin het boek is een chronologisch overzicht van typografie en druktechnieken opgenomen.

Author

Born in the Netherlands, Jan Middendorp works in Berlin as an independent writer, translator and consultant.He teaches at Weißensee Art College in Berlin and the Plantin Institute of Typography in Antwerp. In the past, he has been a guest professor in Mérida (Venezuela), at the American University in Dubai (UAE), and at St Lucas College, Ghent (Belgium). During the past fifteen years Jan has edited, written and co-written a number of well-known books on graphic design and typography.

Press

''Als begenadigd schrijver grijpt Jan Middendorp de aandacht van de lezer en houdt die vast door zijn enthousiasme en grote kennis.''  - Items

Quote

 

Specs

ISBN: 978 90 6369 133 2
Author: Jan Middendorp
Format: paperback
Dimensions: 26 x 21 cm
Pages: 176

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »