FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ON ORDERS OF 20 EUROS AND MORE

Red de mens!

Hoe overleven we?

Een prachtig ontworpen boek met meer dan 100 uitspraken van hedendaagse en klassieke denkers. Van Einstein tot Coco Chanel en van Mark Zuckerberg tot Obama!
€12,99 Add to bag
Koert van Mensvoort and Mieke Gerritzen
Article number: 9789063694265
Availability: In stock

Read more...

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

 

Content

Smartphones, zorgrobots en zelfrijdende auto’s, ze komen eraan of ze bestaan al. Producten om ons heen worden slimmer en autonomer. De steeds inniger wordende band tussen mens en technologie is één van de grote verhalen van onze tijd. Wat betekent dit voor onze autonomie en menselijkheid? En hoe kan de groeiende wereldbevolking - nu al meer dan 7 miljard - samenwerken om een leefbare wereld te creëren voor ons allemaal? Misschien moeten we niet alleen de panda, maar ook de mens redden.

Het kleurrijk ontworpen boek bevat meer dan 100 uitspraken van hedendaagse en klassieke denkers. Kunstenaars, wetenschappers, filosofen, politici en ondernemers: van Einstein tot Coco Chanel, van Mark Zuckerberg tot Obama. Red de Mens peilt het vrije creatieve denken van de mens in de huidige tijd en maakt op een kritische en toegankelijke wijze zichtbaar wat de aankomende veranderingen teweeg brengen.

Author


Mieke Gerritzen (1962), ontwerper, producent, directeur, is geboren in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in 1987. In het begin van de negentiger jaren was Gerritzen één van de eerste ontwerpers die betrokken raakte bij de ontwikkelingen rondom digitale media in Nederland. Gerritzen is op dit moment directeur van MOTI, Museum of the Image. 

Koert Van Mensvoort (9 april 1974) is een Nederlands wetenschapper, kunstenaar en filosoof. Hij is oprichter en was tot 2014 hoofd van het Next Nature Lab van de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven.

Van Mensvoort werd in 1997 master of Science in computerwetenschappen, met als specialisatie computergraphics. In 2000 ontving hij een master of Fine Arts van het Sandberg Instituut in Amsterdam. In 2008 was hij Visionary in Residence op het Art Center College of Design in Pasadena. Van Mensvoort ontving een doctorate van de Technische Universiteit Eindhoven in 2009 voor zijn thesis What You See Is What You Feel.
Van Mensvoort is grondlegger en directeur van de Next Nature Foundation, een speculatieve design-denktank in Amsterdam.Press  
Quote Also available in English
Specs

ISBN: 9789063694265
Auteur: Koert van Mensvoort en Mieke Gerritzen
Uitvoering: hardcover
Afmeting: 14.8 x 10.5 cm
Pagina's: 160
Taal: Nederlands

To improve our website, analyze traffic and provide a safer experience, we use cookies. By accepting you agree to our Privacy Policy. Is this OK? I agree No More on cookies »