FREE SHIPPING WITHIN THE NETHERLANDS ON ORDERS OF 20 EUROS AND MORE

Design my Privacy

8 Principes voor Beter Privacy Design

Met alles dat we doen via moderne technologie, geven we data aan bedrijven en de overheid. Dit boek motiveert designers om na te denken over privacy issues voor producten en diensten.
Tijmen Schep
Article number: 9789063694470
Availability: Out of stock

Read more...

0 stars based on 0 reviews
Customer Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews
Content

Onze privacy staat onder druk. Het lijkt soms alsof de computer precies weet wat onze  wensen zijn of waarnaar we op zoek zijn. We klikken, liken en appen er ijverig op los. Het internet weet precies wie we zijn en biedt ons allerhande gratis informatie. Maar achter de slimme producten en diensten zitten overheden en grote multinationals die ons  gedrag vastleggen en onze  persoonlijke gegevens verzamelen.

Deze publicatie wil designers ertoe aanzetten te gaan ontwerpen voor privacy issues. De techniek achter de slimme producten en systemen is zo complex, dat het voor de consument moeilijk te begrijpen is wat de gevolgen zijn voor het alledaagse leven. Designers moeten gaan meedenken over transparantie en toegankelijkheid  in het ontwerp van privacygevoelige producten en diensten.

MOTI, SETUP en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) willen samen met vele andere Nederlandse en Belgische culturele- en onderwijsorganisaties privacy issues toegankelijk en zichtbaar maken en op die manier iedereen, arm en rijk, een veilig privéleven bieden. Deze publicatie biedt de designer handvatten in de vorm van acht  designprincipes die helpen bij het ontwerpen van producten en diensten. Het zijn de designers die een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Author

Tijmen Schep studeerde in 2008 af aan de Universiteit van Utrecht op de Ubiquitous Computing ideologie. Momenteel is hij adviseur op het gebied van digitale cultuur, creatieve industrie en publieksparticipatie. Hij adviseert overheden en organisaties bij het ontwikkelen van concepten en projecten die cultuur, technologie en publieksbereik combineren.

Press  
Quote Also available in English
Specs

ISBN: 9789063694470
Auteur: Tijmen Schep
Formaat: paperback
Afmetingen: 18 x 12 cm
Pagina's: 160

To improve our website, analyze traffic and provide a safer experience, we use cookies. By accepting you agree to our Privacy Policy. Is this OK? I agree No More on cookies »