Job openings

BIS Publishers zoekt per direct een
creatief PR / communicatietalent

 

Voel jij je thuis in de creatieve industrie en heb je een voorliefde voor boeken en design? Weet jij welke media je moet benaderen om het juiste publiek te kunnen bereiken? Ben je supersociaal en wil je deze kwaliteit professioneel inzetten als onze nieuwe collega?

 

BIS Publishers is een internationale, dynamische uitgeverij in Amsterdam. Wij geven (voornamelijk Engelstalige) creatieve en zakelijke boeken uit op alle terreinen van de creatieve industrie; van reclame en design tot architectuur en mode. Daarnaast brengen we een succesvolle lijn uit met verschillende gift items voor museumwinkels, design shops en concept stores.

 

We zoeken een leuke collega die onze titels en auteurs onder de aandacht gaat brengen. Vanaf januari gaan we in Nederland ook Laurence King Publishing vertegenwoordigen en jij wordt medeverantwoordelijk voor alle PR activiteiten rondom het succesvol in de markt zetten van dit merk. Samen met je collega’s duik je in elk nieuw boek zodat je creatief, planmatig en uitvoerend te werk kunt gaan.

 


Wat ga je onder andere doen?

 

  • Identificeren welke media geschikt zijn om onze titels en de uitgeverij bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen en free publicity genereren;
  • Originele content ontwikkelen voor promotie van onze titels en auteurs;
  • Persrelaties en influencers onderhouden en uitbreiden;
  • Alle relevante media, publicatiedata, thema’s en perscontacten in kaart brengen.

Je hebt de vrijheid om jezelf volop te ontplooien en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Jouw input leidt direct tot resultaat en je kunt echt verschil maken.

 

Uiteraard zoeken we naar een flexibel multi-talent met oog voor kansen, mét een hands-on maar zonder 9 tot 5 mentaliteit, die ook tijdens karaoke de zaal omver moet kunnen blazen. Maar wat we vooral belangrijk vinden is:

 

  • Je snapt wat je kunt bereiken met PR en gaat creatief om met de kansen en belemmeringen van het vak;
  • Je bent op de hoogte van verschuivingen in het medialandschap en speelt hierop in;
  • Je bent een schrijftalent en kan als een kameleon je schrijfstijl aanpassen aan de doelgroep;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • HBO werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar PR ervaring.

 

Wij denken aan een baan van ongeveer 4 dagen per week.

BIS Publishers bestaat uit een klein dynamisch en gedreven team. Je nieuwe collega’s zijn enthousiaste mensen, er heerst een informele werksfeer en je komt te werken in een huiselijke werkomgeving.

 

Stuur je motivatiebrief en je C.V. naar sara@bispublishers.com t.a.v. Sara van de Ven.
Heb je nog vragen over deze vacature? 020 515 02 30
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.