€24,00 Incl. VAT
Dit kookboek maakt tastbaar welke kweekvlees gerechten mogelijk in de toekomst op ons bord belanden.
  • Hardcover 
  • 192 pages 
  • 21.2 x 16.2 cm 
Quantity
Koert van Mensvoort and Hendrik-Jan Grievink
Availability: Out of stock

0 stars based on 0 reviews
Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews

Content

Hallo vleeseters, hallo vegetariërs.

Het is tijd om het over de toekomst van vlees te hebben. Nu de wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen in 2050, wordt het onhoudbaar vlees te blijven produceren en consumeren zoals we dat nu doen. Opwarming van de aarde, energieverbruik, dierenziekten en de verwachte wereldwijde voedselschaarste zijn slechts enkele van de voedselvraagstukken die op ons af komen, en dan hebben we het nog niet eens over de al veel bediscussieerde dieronvriendelijkheid in de bio-industrie. Wetenschappers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Nederland is leidend in de ontwikkeling van het kweekvlees en de eerste in het lab gegroeide hamburger is onlangs gebakken. 

Dit kookboek wil verder gaan dan het geijkte idee van kweekvlees als inferieure vleesvervanging of paardloze wagen, door nieuwe creatieve vooruitzichten te ontginnen en tastbaar te maken welke kweekvlees gerechten mogelijk in de toekomst op ons bord belanden. 

Het boek bevat essays, interviews, grafieken en specials die dieper ingaan op de kweekvlees technologie, historie, verwachtingen, mogelijke valkuilen en morele implicaties. De recepten zijn ontwikkeld door een team van koks, ontwerpers en kunstenaars om de potentie van kweekvlees te verkennen. Ze zijn uniek en overheerlijk, maar soms ook onwennig of macaber. Het is niet ons doel om kweekvlees te promoten of om de toekomst te voorspellen, maar veeleer om een waaier van potentiële voedselproducten en eetculturen te tonen die ons kan helpen te beslissen welke toekomst we eigenlijk willen.

 

Author

Koert van Mensvoort: is the head of the Next Nature Lab at the Industrial Design Department of the Eindhoven University of Technology, a position he has held since 2003. He received a Master of Science degree in computer science, specializing in computer graphics from the Eindhoven University of Technology and a doctorate from the Eindhoven University of Technology in 2009 for his thesis What You See Is What You Feel. Van Mensvoort is the founder and director of the Next Nature Foundation, a design-and-think tank based in Amsterdam, The Netherlands.

Hendrik-Jan Grievink: is a graphic designer, editor and researcher, living and working in Amsterdam, The Netherlands. He holds a master’s degree in design from the Sandberg Institute, the postgraduate course in design from the Rietveld Academy in Amsterdam. He teaches design research at the graphic design department of ArtEZ institute of the Arts in Arnhem, The Netherlands and has travelled extensively through China. Hendrik-Jan’s design practice in the broadest sense is concerned with the impact of visual culture on our daily lives. Widely recognized is Fake For Real, a memory game about the tension between reality and simulation (BIS publishers, 2007) and Brand Memory, a memory game about logo’s (BIS publishers, 2011).

Press

 

Quote

 

Specs

ISBN: 978 90 6369 357 2
Concept: Koert van Mensvoort en Hendrik-Jan Grievink
Cover: Hardcover
Afmeting: 21.2 x 16.2 cm
Pagina's: 192