Geurt Jan de Heus

Alles is Onderhandelen

Creëer in 7 stappen inzicht in de kunst van het onderhandelen

€34,00 Incl. VAT
Onderhandelen doe je dagelijks. Alleen heb je het vaak niet in de gaten en/of ben je er zelf niet bewust van. Dit boek past zeven fundamentele principes toe zodat je de reis van het onderhandelen eigen kunt maken.
  • Paperback met flappen 
  • 240 pages 
  • 20 x 26 cm 
  • 978 90 6369 449 4 
Quantity
Geurt Jan de Heus
Availability: Out of stock

0 stars based on 0 reviews
Reviews (0)
0 stars based on 0 reviews
Content

Onderhandelen doe je dagelijks. Alleen heb je het vaak niet in de gaten en/of ben je er zelf niet bewust van. Dagelijks ben je thuis en in je werkomgeving bezig met samenwerken, problemen oplossen of omgaan met meningsverschillen of zelfs conflicten.

De Europese Denktank heeft in haar trendanalyse voor 2020 onderhandelen als een van de belangrijkste competenties genoemd. In de werkomgeving is er namelijk veel aan het veranderen. Bedrijven worden minder hiërarchisch en er zal meer samengewerkt worden, zowel binnen organisaties als daarbuiten. Juist in die context is het van belang om goed te kunnen onderhandelen wat betreft verwachtingen, beelden, besluitvormingsprocessen en het verdelen van de lusten en de lasten op korte en lange termijn. Bij deze toenemende behoefte aan onderhandelingsinzichten reikt dit boek de juiste handvaten daarvoor aan.

Dit boek past zeven fundamentele principes toe zodat je de reis van het onderhandelen eigen kunt maken. Het boek bouwt voort op de grondleggende theorie van Getting to Yes. Het geeft inzicht in je persoonlijke valkuilen en laat je bewuster en wendbaarder omgaan met de toenemende complexiteit van een onderhandeling. Dit boek geeft antwoord op de meestgestelde vragen uit de trainings- en coachingspraktijk van de auteur in de laatste 20 jaar.

Author

Geurt Jan de Heus is als trainer en coach werkzaam bij RoutsLaeven, sinds 1999 is hij één van de twee partners van het bureau. Hij heeft medicijnen gestudeerd in Utrecht. Na zijn studie heeft hij negen jaar in divers marketing- en salesmanagement functies in de farmaceutische/ chemische industrie gewerkt.

Press  
Quote

"Met mooie en overtuigende illustraties heeft Geurt Jan de Heus een praktische leidraad geschreven voor win-win onderhandelingen. Vol met inzichten en bruikbare tips!"
- William Ury, co-auteur van "Getting to Yes" en auteur van "Getting yo Yes with Yourself" 

Available from April 2017
Specs

ISBN: 978 90 6369 449 4
Auteur: Geurt Jan de Heus
Formaat: Paperback met flappen
Afmetingen: 20 x 26 cm
Pagina's: 240